Hosting

Hosting af servere og applikationer i skyen

Hosting kan være en fornuftig måde at opbevare dele af virksomhedens it-infrastruktur på, på den måde slipper man for de trivielle opgaver så som opdatering af servere, håndtering af backup og udskiftning af hardware. Det betyder nemlig at dele af ansvaret er lagt over i hosting centerets hænder. Det varrige dog fra løsning til løsning hvor meget hosting centeret tager sig af og hvad kunden selv skal stå få.

Lejer man foreksempel en server fra et hosting center står man stadig selv for de programmer man vil benytte mens hostingcenteret typisk står for hardware og netværks forbindelse. Er der derimod tale om applikationer så som en Email løsning eller et økonomiprogram vil det typisk være hosting centeret der står for al installation og opdateringer.

 

Er det så ikke bare med at få alt ud i skyen?

Nej ikke altid kan det svare sig at ligge sin data ud i et hostingcenter. Der er som med de fleste beslutninger både fordele og ulemper og i dette tilfælde skal man holde øje med prisen. Server er blevet billigere og de kommer gerne med en præinstalleret Exchange server (Email), SQL database osv. Fil og print håndteres nemt fra en server samt rettigheder til forskellige brugere og adgang hjemmefra.

Netshape kan hjælpe med at rådgive og udpege de dele som kan være en fordel at have liggende på servere udenfor virksomheden, og så der stadig er fuld fokus på tilgængelighed, backup og hastighed.